Åbent hus Sønderparken, Hornsyld d. 14. oktober 2010


Jeg deltog igår i åbent hus hos Sønderparken i Hornsyld, som er et socialpsykiatrisk center & bosted med plads til 30 beboere. Sønderparken hører under Region Midtjylland.

Det var inspirerende at møde de engagerede beboere & ansatte. Samtidigt gav det mig en indsigt i behandlingen for svære skizofrene, omfattende personlighedsforstyrrelser herunder folk med dobbeltdiagnoser.

Der var blandt andet en prøve på den kunstterapi, der bliver brugt. Vi skulle vælge et postkort som et eksempel på tilgangen, som kunne danne grundlag for at gå dybere ned i den enkeltes beboers situation.

7 mindre fuldtidsstillinger
Desværre er Sønderparken gået fra sidste år fra en venteliste til nu at have ledige boliger. Sønderparken fik bygget ydeligere 8 boliger i år for at afhjælpe ventelisten, men nulvæksten i kommunerne betyder nu nedskæringer på i alt 7 heltidsstillinger igennem nedsat arbejdstid.

Fortsætter udviklingen betyder det i yderste konsekvens et pres på den specialpsykiatriske faglighed, som er opbygget igennem mange år. Et tab af denne faglighed er ikke til gavn for de psykisk sårbare, som har behov for denne specialviden & -erfaring.

Den megen snak om, at kommunerne vil hjemtage beboere har ført til tilbagefald for nogle af de nuværende beboere på Sønderparken.

Beboerne kommer fra hele landet.

Besøg Sønderparken her.

Flemming Leer Jakobsen

Søg med Google