Beretning SIND Vejle lokalafdeling 2016


2016 havde vi fortsat åben i vores SIND klub & vi er begyndt at synge kl. 13 om lørdag fra DGI sangbogen. Det er så dejligt. Faktisk tog vi hul på det 6. år med SIND klub her i Huset Vejle. Tak til kommunen for, at vi kan bruge Huset. Der har været mange deltagere i løbet af de 6 år, som vi har haft åben den sidste lørdag i måneden.

Vi deltog også Sindets Dag Vejle med Flemming Enevold som medarrangør igen ude i Sundhedshusets auditorie. Det var faktisk os i SIND Vejle, der tog initiativ til det tilbage i 2011. Vi er glade for samarbejdet med de øvrige foreninger plus offentlige samarbejdspartnere & det fortsætter også til næste år.

Vi afholdt også vores årlige julefrokost, hvor der var 18 deltagere. Det var en dejlig hyggelig eftermiddag med hygge & samvær i stearinlysets varme.

Knap så hyggeligt var det for de mange, der blev ramt af Venstre regeringens kontanthjælpsloft. Her lykkedes det at indsamle 7.372 underskrifter online, der blev sendt til Folketingets Beskæftigelsesudvalg inden vedtagelsen.

Presset for de ramte på økonomien kan desværre få det til at knække for den enkelte. Hvis vedkommende har bare det mindste flig af psykiske problemer kan det pres være det som får det til at bryde ud. Mange har heller ikke råd til nødvendig medicin & kontanthjælpsmodtagere flytter møder på sygehuset til først på måneden. Så har de råd til transporten. Kontanthjælpsloftet 2017 skaber endnu mere ulighed i sundheden.

& for de, som der kæmper med psykiske problemer, så kommer de bare længere væk fra arbejdsmarkedet. Der er en facebook siden tilknyttet Nej til et moderne kontanthjælpsloft. Link nederst.

§34 i Aktivloven blev hårdt beskåret for enlige forsørgere i forbindelse med kontanthjælpsloftet. Men der er fortsat brug for oplysning om det på SIND Vejles kampagneside for §34 i Aktivloven. For en del uden børn kan stadig få en hel del §34 i Aktivloven. & der er fortsat problemer rundtomkring med kendskabet til denne ”hemmelige” paragraf blandt de ansatte i kommunen.

2016 har også været præget af et dødsfald af min mor for mit vedkommende & her vil jeg gerne takke bestyrelsen for tålmodighed & især forståelse i forbindelse dermed.

Flemming Leer Jakobsen
formand
SIND Vejle lokalafdeling

25. februar 2017.

Nej til Moderne Kontanthjælpsloft (Facebook.com)

Særlig støtte til Høje boligudgifter i Aktivlovens §34 (Facebook.com)

Søg med Google