Falsk læge gik stuegang på Psykiatrisk afdeling i Vejle (opdateret)


Sidst ændret: kl. 23:05
Modsvar fra Psykiatriledelsen i Syddanmark nederst.

TV Syd kan idag afsløre, at en læge uden autorisation har gået stuegang på Psykiatrisk afdeling i Vejle. Samtidigt har han haft et navneskilt, hvor der stod at han var reservelæge.

Læs mere her:
Falsk læge gik stuegang på lukket afdeling (TvSyd.dk)

&

" - Sundhedsstyrelsen har godkendt hans papirer fra Rusland, så han kan gå i gang med at tage autorisation i Danmark. Så det har jeg regnet med, at Sundhedsstyrelsen har styr på, siger Connie Thurøe Nielsen."

"Manden må ikke virke som læge, men det er lovligt, at han bruges som lægens medhjælp. Så kan en læge uddelegere ansvar til manden, som oplyser til TV SYD, at han har talt med patienter, skrevet i deres journaler og ordineret medicin.

Men lægen, som han arbejder med, er ansvarlig for hans arbejde. Og medhjælpere må ikke udfylde attester, stå for ligsyn eller medvirke til tvang og elektrochok."

Ledende overlæge: Vi er meget kede af det (TvSyd.dk)

Det er forkasteligt, at en læge har gået stuegang på Psykiatrisk afdeling i Vejle med titlen "reservelæge" på navneskiltet. Vedkommende skulle have fortalt, at han var virkar over for patienter.

Under alle omstændigheder, så er det den ledende overlæges ansvar (& faktisk også direktionens).

Men da det er lovligt at uddelegere ansvar til godkendt sundhedspersonale, så er det endnu for tidligt at sige om der kan være foregået noget klart ulovligt i sagen.

Det fremgår nemlig ikke tydeligt af de oplysninger på TV Syds hjemmeside om vedkommende er godkendt efter autorisationsloven efter Sundhedsstyrelsen har godkendt hans eksamenspapirer. Men vel at mærke ikke som læge.

Men det er helt klart kritisabelt, at der på den hårdt prøvede Vejle psykiatriske afdeling har været en ansat med en forkert lægebetegnelse. & det uanset om der er mangel på psykiatere eller ikke.

Flemming Leer Jakobsen
formand
SIND Vejle lokalafdeling

Tilføjet kl. 23:05
Ingen falske læger (Psykiatrienisyddanmark.dk) (12. maj 2016)

Søg med Google