Særlig støtte til høje boligudgifter flyttes til Udbetaling Danmark i 2016


Tilføjelse:

7. juli 2017
Det er kun udbetalingen af §34 i Aktivloven, der er flyttet til Udbetaling Danmark. Det er stadigvæk kommunerne, der står for bevillingen. Derfor skal alle ændringer stadig gives til din kommunen. Inklusiv ændring i din ydelse. Det sker ikke automatisk. Du har oplysningspligt.


Noget af det eneste positive, som kan nævnes om kontanthjælpsloftet som Venstre regeringen & dens støttepartier har indgået er:

At beregningen af særlig støtte til høje boligudgifter flyttes fra kommunerne til Udbetaling Danmark i løbet af 2016.

Dermed bliver de mange "fejl", som jeg ser stoppet. Fejl der er til fordel for for kommunen, hvor de så ikke skal udbetale særlig støtte til høje boligudgifter.

Nogle gange får jeg det indtryk, at der regnes baglæns. Nemlig at der skal gives afslag. Sågar efter at sagen har været forbi Ankestyrelsen & hjemvist til kommunen. De samme faktiske boligudgifter kan pludselig blive reduceret, så ansøger stadig ikke er berettiget til særlig støtte i Aktivloven.

Ændringen er omtalt i lovforslaget til kontanthjælpsloftet & er forudset til at blive en af kommuneaftalen 2016. Den vil så blive omsat til lov i løbet af efteråret 2016. Fundet på side 15 i lovforslaget.

Alle ydelser, som er berettigede til særlig støtte til høje boligudgifter bliver overflyttet til Udbetaling Danmark.

Høring om kontanthjælpsloftet slutter den 8. januar 2016.

/ Høring om Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte (Hoeringsportalen.dk) (8. december 2015)

Lovforslaget er tilsyneladende faldet ud af Høringsportalens oversigt om nuværende høringer. Den fremkommer ikke, når du lige nu bruger oversigten for Beskæftigelsesministeriet her.

Du kan stadig nå at skrive under for

/ Et Nej til en moderne kontanthjælpsloft (Skrivunder.net)

Mvh

Flemming Leer Jakobsen
formand

SIND Vejle

P.S.: Særlig støtte til høje boligudgifter er faktisk en del af budgetgarantien. Så kommunerne kan sagtens udbetale folk deres retmæssige ydelse. Højere udgifter bliver refunderet af staten efter kommunernes samlede regnskabafslutning. Godt nok kan der måske komme et mindre pengestrøms underskud. Men pengene er godt givet ud. Både menneskeligt i form af mindre risiko for at folk udvikler angst & depression.

Søg med Google