Psykiatrien i år 2015: Nye kan starte her


SINDs landsformand Knud Kristensen var i DR P1 Orientering den 31. juli 2015 i et tema indslag om psykiatriens udfordringer her i 2015.

"Den danske psykiatri forandrer sig i de her år. Politikerne på Christiansborg har lave målsætninger hvoraf det blandt andet fremgår at:

- Flere syge skal væk fra de lukkede afdelinger og i stedet have ambulant behandling

- Psykiatriske patienter skal behandles som ligeværdige og inddrages i deres egen behandling

- Der skal være mindre tvang - ikke mindst skal der være mindre brug af bæltefikseringer, som Danmark flere gange har fået kritik for

Store forandringer i den måde, vi behandler vores psykisk syge på - men de ansatte i psykiatrien har svært ved at følge med. De frygter, at de nye politiske mål om hurtigere og mere effektiv behandling vil svække kvaliteten af det arbejde, de skal lave.

Medvirkende: Knud Kristensen, formand for bruger og pårørende-organisationen SIND, Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Dansk Psykiatrisk Selskab. Charlotte Fischer, formand for psykiatriudvalget i Danske Regioner

Indslag af: Mie Brandstrup, Orientering"

Hør det 1 times indslag her (åbner i nyt vindue):
Tema: Den danske psykiatri (31 juli 2015)

Via

[DR P1 Orientering den 31. juli 2015]

En del af problemet i psykiatrien i regionerne er ydelsesregistrering, som DR P1 Orientering tidligere har haft indslag om.

Hver psykiatriske afdeling har et måltal, som de skal nå hvert år. Hver kontakt til en patient er en ydelse, men hvis afdelingen ikke når dette måltal. Så skæres der i afdelingens bevilling.

Det kan f.eks. være hvis en patient ikke dukker op til et møde.

Dermed er det økonomien & ikke kvaliteten i behandlingen, der bliver det afgørende. Dette kan også føres til øget brug af medicin i psykiatrien, da det umiddelbart giver en hurtigere registrering. & plads til næste på ventelisten.

De ansatte i behandlings psykiatrien er i hverdagen yderst fleksible & gør mange ting i forhold til patienterne.

Desværre er økonomien for regionerne for 2016 ikke på plads endnu. Regeringen & regionerne skal mødes om det her i august.

Men en løsning af ydelsesregimet bør være en del af denne aftale. Grænsen for hvor meget den menneskelige kontakt med psykisk syge kan effektiviseres er overskredet.

Flemming Leer Jakobsen
lokalformand
SIND Vejle

Søg med Google