Tak for i år 2011: Nyt fra SIND Vejle lokal 1


Tak for i år

Lørdag den 26. november var sidste SIND klub i 2011. SIND Vejle vil gerne takke for opbakningen & fremmødet i SIND klubben det sidste års tid. Husets personale plejer at holde åbent den 24. & den 31. december om formiddagen, som i år er på en lørdag.

69 medlemmer af SIND Vejle

I løbet af årets løb er der kommet flere medlemmer til SIND, så der nu er 69 medlemmer i alt. På landsplan er der 5109 medlemmer den 18. november 2011

SIND indgår samarbejde med DGI & DAI om at inddrage sindslidende i idræt


Det fremgår af referatet fra SINDs hovedbestyrelsesmøde den 19. november 2011.

Det er sundt at dyrke idræt & SIND bidrager i idéfasen for at inddrage psykisk syge i samarbejde med blandt andet Dansk Arbejder Idræt. IFS Vejle også er med i DAI.

Et andet emne, som også blev behandlet er handleplan 8 med forebyggelse af at der kommer flere retspsykiatriske patienter. Læs referatet online på SIND.dk

Direkte link her:
Referat af møde den 19. november 2011 Bilag

Satspulje

Ekstra Kr. 52 Mio. mere om året til psykiatrien i forhold til den tidligere borgerlige regering. Psykiatri bliver ikke fuldt finansieret over finansloven for 2012.
S+F talte først om finansloven for 2013 med ekstra 2 Mia. i valgkampen.

Læs mere i nyhedsmailen af den 5. november 2011 fra Landsformand Knud Kristensen

Førtidspensionsreform

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har som minister udtalt, at ingen under 35 skal have førtidspension. Landsformand for SIND Knud Kristensen & Poul Nyrup Rasmussen fra det Sociale Netværk arbejder på at påvirke hende med hjælp fra fagpersoner i psykiatrien.

SIND arbejder på at få indført en rehabiliteringsydelse på størrelse med førtidspensionen for at sikre fred & ro til at komme på fode igen efter en psykisk sygdom. Det første skridt er økonomisk ro. Ingen bliver rask af at have økonomiske bekymringer.

Den hedder Handlingsplan 5 & er ved at blive behandlet i SIND. Se aktuelle handlingsplaner, som SIND aktuelt arbejder med.

Lokalt

Lokalt arbejder SIND Vejle på at få Vejle kommune til at administrere i overenstemmelse med lovgivningen i sager om førtidspension, fleksjob & kontanthjælp.

Det sker igennem Danske Handicaporganisationer (DH) Vejle. I 2010 fik Vejle kommune omgjort 23,4% af sagerne i Beskæftigelsesankenævnet.

Det er ikke iorden, at mennesker mister eller får beskåret deres rettigheder som følge af fejlagtig administration.

Læs mere om statistikken for klagesager i 2010 på :
Kommunerne fejler i hver fjerde klagesag (UgebrevetA4.dk) (22. august 2011)

Glædelig Jul & Godt Nytår !

Gitte, Mogens & Flemming

SIND Vejle.

Søg med Google