Kraftfuld De Profundis opera i Bygningen 1. november 2011


Omkring 60 lagde vejen forbi den store sal Bygningen Vejle & hørte Niels Pihl opføre operaen De Profundis tirsdag den 1. november 2011 kl. 19.

Kombinationen af opera & psykisk sygdom viste sig at være en kraftfuld & meget rørende præstation, som Niels Pihl ene mand opførte på scenen om en udefinerbar sindsygdom i sin voldsomhed med stemmer, hallucinationer & behandling på sanatoriet.

Selve behandlingen af sygdommen er ikke helt tidssvarende, men det gør ikke noget for problematikken er stadig den samme.

Hvornår bliver en psykisk syg rask & hvordan ser behandlersystemet på den psykisk syge ?

Bagefter var der en dialog med Niels Pihl & det kom frem, at ingen af de involverede bag forestilingen havde sindsygdommen som brændpunkt. Faktisk var det mange år siden, at Niels Pihl selv faldt over historien i en bog Henry Kuttner med flere andre historier. Men De Profundis havde Niels Pihl allerede set som en forestilling længe før han blev operasanger.

Forestilingen var støttet af Bedre Psykiatri Vejle, SIND Vejle kredsen, Støtteforeningen for Café Butikken & Psykinfo Region Syddanmark.

Idag den 2. november kan forestillingen ses i Odense.

2.11.2011, kl. 13:25: De Profundis
VUC Odense
 
3.11.2011, kl. 19:00: De Profundis
Slagelse Hallen

Se mere om forestillingen på Undergrunden.com

Nyheder: 

Søg med Google