Foredrag om psykisk syge i Uganda 28. maj kl. 13


Hvordan er det at være psykisk syg i et afrikansk udviklingsland ?

Hvad er en heksedoktor ?

Hvorfor anses de psykisk syge for at være forheksede ?

Hvordan kan man arbejde med at forbedre forholdende for de psykisk syge og deres familier ?

Kom og hør mere og vær med til at diskutere hvordan man arbejder for bedre rettigheder, for afstigmatisering, mod fordomme og hvordan man organiserer sig. Hvordan laver man udviklingsbistand og hvilke dilemmaer er der.

Det foregår i Husets lokaler på 1. sal
kl. 13 lørdag den 28. maj 2011
Vesterbrogade 13, Vejle

Baggrunden er Sinds mangeårige samarbejde med partneren i Uganda - MHU (Mental Health Uganda), som arbejder med blandt andet de ovenstående temaer og er en interesseorganisation for psykisk syge og deres familier. Else, Winnie og Kim fra Sinds Ugandateam fortæller og viser billeder fra det smukke, frugtbare og fattige land i Østafrika med det dejlige klima og beliggende ved Victoriasøen og tæt på Nilens kilder.

Winston Churchill kaldte Uganda for ”the Pearl of Africa” da Uganda var engelsk protektorat. Landet er 4 gange større end Danmark og har ca. 30 mio. indbyggere, men er kun et lille land i Afrika. Fødselstallet er blandt verdens højeste med omkring 8 børn pr. kvinde og Uganda er blandt de fattigste lande. Landet har gennem en årrække været såkaldt programsamarbejdsland for DANIDA.

Foredraget er gratis & arrangeret af SIND Vejle, som afholder SIND klub den sidste lørdag i måneden fra kl. 10-15 i Husets lokaler.

Læs mere om projektet her:
/ Linegang uden sikkerhedsnet (SIND.dk)

Søg med Google